Трима французи със сигурност си тръгват от Локомотив (Пловдив). Това са нападателят Базил дьо Карвальо, който ще продължи кариерата си във Франция или Белгия, Юнес Бенжелюн и десният бек Джереми Родригес, твърди "Труд".

Договорите на първите двама изтекоха, като желанието на Базил е да бъде по-близко до съпругата си, от която чака второ дете. За негов заместник е гласен Николай Божов, който бе изгонен от Славия. Бенжелюн търси клуб, където да получава доста по-голяма заплата. Родригес има контракт за още един сезон, но няма да го изпълни. Той е желан от шампиона Лудогорец и няколко чуждестранни тима.


От "Лаута" си тръгват също Танко Дяков и резервният вратар Стоян Ставрев. До дни ще се реши бъдещето на Йордан Тодоров. Помощник-треньорът Николай Митов ще влезе в щаба на новия наставник на "Левски" Илиан Илиев.

Емил Велев ще остане начело на Локомотив и през следващия сезон. Двамата с президента Константин Динев вече работят по селекцията. Листата е изцяло от български футболисти и включва няколко играчи от разпадащия се Литекс.