Локомотив (Пловдив) проявява сериозен интерес към футболист на градския съперник "Ботев". На "Лаута" искат на всяка цена да се подсилят с нападателя Петър Атанасов, твърди "7 дни спорт" от свои сигурни източници. Пречките за стартирането на разговори за привличането на 23-годишния бивш младежки национал на този етап са две. Едната е, че бързакът има действащ договор за още една година с "Ботев", а другата - на "Лаута" няма собственик, който да се опита да го закупи.

Самият Атанасов изкара пролетния полусезон като преотстъпен в хита в "Б" група "Раковски", с който "жълто-черните" провеждат тясно сътрудничество. Петьо премина в клуба от родния си град Раковски, след като Станимир Стоилов пое "Ботев" и реши да го прати да се обиграва в "Б" група. Сега по време на предсезонната подготовка Атанасов може да получи шанс от Мъри да се опита да го убеди да го върне на "Колежа". Шансовете да играе за "канарчетата" през новия сезон не са особено големи и е по-вероятно нападателят на продължи да играе под наем в "Раковски".

На "Лаута" надеждата е била най-вече талантът да отпадне окончателно от сметките на "Ботев", за да се опитат да го прилагат. При сегашната ситуация в Локо (Пд) негов трансфер при "черно-белите" на практика е невъзможен. Иначе Атанасов е силно желан на "Лаута" от треньора Стефан Генов, който заедно с Иван Маринов-Масларя го бяха взели в школата на "смърфовете" през 2006 г. По-късно Атанасов заигра в Брестник, откъдето го привлече "Ботев".