Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Берое в контролна среща, играна на стадион "Пловдив" пред около 2500 зрители. Това беше седма проверка на "черно-белите" от предсезонната им подготовка и шеста за тима на Петър Хубчев. Поражението от "смърфовете" пък е второ поредно за тима от Стара Загора, който преди дни отстъпи с 0:1 на лидера в "Б" група Нефтохимик.

Головете за Локо (Пд) отбелязаха Диего Ферересо и Рангел Абушев, който наказа бившия си тим, давайки преднина на домакините за 2:0. Почетното попадение за Берое вкара Георги Андонов от дузпа.

Първата интересна ситуация в мача беше в 9-ата минута. Тогава стражът на "смърфовете" Йордан Господинов отрази изстрел на Здравко Илиев. Малко след това бранителят на Берое Иво Иванов вкара гол, но преди да отбележи се оказа, че е играл с ръка и попадението не беше зачетено.

В 19-ата минута избраниците на Стефан Генов поведоха в резултата. Националът Христо Златински изведе Диего Фераресо зад отбраната на гостите, бразилецът се озова сам срещу Кирил Акалски и го прехвърли за 1:0.

В 23-ата "смърфовете" удвоиха. Станислав Маламов подаде към Рангел Абушев, който с плътен удар от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо в десния ъгъл за 2:0.

Четири минути след това Венцислав Христов пропусна да намали резултата. Отново привлеченият от Черноморец нападател имаше добра възможност да вкара гол в 38-ата минута. Христов стреля от воле, но топката премина на сантиметри покрай десния стълб на вратата на Господинов.

В началото на второто полувреме Берое отново изпусна чудесна възможност да намали резултата. Здравко Илиев центрира в наказателното поле на Локо (Пд), след което Венци Христов стреля, но високо над напречната греда в аут.

В 66-ата минута Елиаш Да Силва отправи удар от границата на наказателното поле на "черно-белите", но не затрудни резервата на Йордан Господинов - Минко Жилков, който спаси.

Берое получи правото да изпълни дузпа в 75-ата минута, когато Георги Андонов подаде към Венци Христов, който бе фаулиран от Мартин Кавдански и съдията Владимир Вълков посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Георги Андонов за крайното 2:1 за Локо (Пд).

ЛОКО (Пд) - БЕРОЕ 2:1
1:0 Диего Фераресо (19), 2:0 Рангел Абушев (23), 2:1 Георги Андонов (75-дузпа)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ