Локо (Пд) вече е отстранявал ЦСКА със старши треньор Стойчо Младенов от турнира за Купата на България. Двамата тима ще спорят днес от 17:30 часа един срещу друг в четвъртфинал на стадион „Българска армия“.

БЛИЦ връща лентата назад, за да припомни на читателите си за датата 31 октомври 2007 година. Тогава Младенов отново излиза срещу „черно-белите“ за държавния трофей като наставник на тима от Борисовата градина, но на фаза 1/16-финали. 

Срещата играе в Пловдив и завършва 1:0 за Локото. Гола отбелязва Мартин Камбуров в 62-та минута.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Любопитни са няколко факта. Настоящият треньор на „черно-белите“ Александър Тунчев е част от състава на ЦСКА и играе в мача от първата до последната минута. Нещо повече – той даже носи капитанската лента. Днешният помощник на Стойчо Младенов – Тодор Янчев, също е титуляр за „червените“.

Настоящият треньор на вратарите в ЦСКА Стоян Колев пък пази за Локомотив (Пловдив). В състава на тима от „Лаута“ е и Стойко Сакалиев, който днес е административен директор на „червените“. Двамата с Тяната Колев са и бивши футболисти на „армейците“.

От днешните играчи на двата тима през 2007 година в състава на Локото е Димитър Илиев. Той обаче е резерва във въпросната среща и не се появява на терена.

Битката на 31 октомври 2007 година стартира с натиск на ЦСКА, но не се стига до сериозна голова опасност. Такава първи създават домакините в 33-ата минута, когато след шут на Стойко Сакалиев топката среща гредата на вратата, пазена от Ивайло Петров-Пифа. Положението е много красиво и е повторено няколко пъти по телевизията. Саката майсторски копва топката и прехвърля стража, но вместо в мрежата се отбива в десния дирек.

В началото на втората част румънецът Флорентин Петре изпуска от непосредствена близост да изведе гостите напред.

Стига се до 62-ата минута, когато Сакалиев пробива отдясно, центрира, Мартин Камбуров надскача Йордан Тодоров и изпраща топката във вратата – 1:0 за Локомотив (Пловдив).

Въпреки че Марто бележи попадението, Сакалиев е най-добрият на терена. 

До края столичани правят отчаяни опити да се докопат до равенство и продължения, но не само, че не изравняват, но и нямат опасни удари по посока вратата на Стоян Колев.

Отпадането на ЦСКА е прието като огромна сензация. Новината е разпространена из някои от водещите световни агенции.

През същия сезон 2007/08 „червените“ са пълновластни господари в първенството и стават шампиони с цели 16 точки разлика пред втория Левски.