В Локомотив (Пд) обмислят да привлекат мароканеца Мурад Хидиуед. Треньорът Неделчо Матушев и босът Коко Динев искат на "Лаута" колкото се може повече футболисти с опит, защото са си поставили цел през лятото да играят в евротурнирите.

34-годишният халф има солиден опит не само по родните терени, но и в Европа с отборите на Литекс и ЦСКА. Единственото, което на този етап спира пловдивчани да подпишат договор с него, е напредналата му възраст и фактът, че не е играл футбол от лятото на миналата година, пише "7 дни спорт". Тогава Хидиуед носеше екипа на втородивизионния немски Аугсбург.

До началото на зимната подготовка се очаква Коко Динев и хората от спортно-техническия щаб на Локо да преценят дали си заслужава да рискуват с един от най-добрите чужденци, играли в България. С екипа на ЦСКА той вкара гол на Байер (Леверкузен) за победата с 1:0 за Купата на УЕФА. С този успех ЦСКА влезе в групите на турнира. Хидиуед е носител на Купата на България с Литекс, шампион и носител на купата с "армейците". Печели и наградата за най-добър халф на България за 2005 година. /БЛИЦ