Юношите старша възраст на Локомотив (Пловдив) победиха с 2:1 вечния съперник “Ботев” в дерби мач от първенството на елитната юношеска група до 19 години. Двубоят бе изгледан от собственика на Локомотив Константин Динев и от близо 500 фенове. Селекцията на треньора Минчо Минчев бе подсилена с футболистите от мъжкия отбор - Драги Коцев, Дани Кики, Боян Дойкич и капитана Рангел Абушев.

В 18-ата минута Драги Коцев бе изведен в отлична позиция и прехвърли вратаря на “Ботев” Юсеин Ахмедов за 1:0. Преди това двата отбора си размениха по едно по-сериозно положение, чрез Илиян Марчев за домакините и неточен удар от далеч на Светослав Читаков. В 33-ата минута "жълто-черните" възстановиха равенството чрез капитана си Тодор Неделев. Футболистът отправи изненадващ и много красив удар от близо 40 метра и изненада стража на Локомотив Ферди Мюмюнов.

В 40-ата минута Борислав Моллов намери добре Дани Кики около дъгата на наказателното поле, последва удар и рикошет, който залъга вратаря на “Ботев” и топката влезе в мрежата му за 2:1. Пловдивските "железничари" имаха претенции и за дузпа в 81-ата минута, когато Рангел Абушев бе подкосен в наказателното поле, но реферът Владо Вълков не показа бялата точка./БЛИЦ