Ръководството на Локомотив (Пловдив) в най-кратки срокове опитва да финализира уреждането на приятелски мач по повод 90-годишнината на клуба, пише „7 дни спорт“. На „Лаута“ планират кулминацията на честванията на юбилея да приключи с контрола срещу реномиран европейски клуб.

„Черно-белите“ са отправили покани до пет различни държави – Гърция, Австрия, Словакия, Чехия и Русия. Според запознати поканата за гръцки клуб е изпратена до Панатинайкос. Преговорите с гранда от Атина са проведени при финализирането на трансфера на Иван Иванов при „детелините“. Легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев-Зума е бивш треньор на „зелено-белите“. Друг бележит играч от историята на „черно-белите“ Христо Колев-Бащата в продължение на две години играе за ПАО.

В близките дни на „Лаута“ очакват окончателния отговор на Панатинайкос. Тържеството е планирано за 6 септември, когато е Денят на Съединението и празник на Пловдив. Към момента най-реалните варианти за съперник в шоу-мача са именно „детелините“ или отбор от Австрия.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига