Шведското издание „Спортбладет“ съобщи, че контролната среща между ИФК Гьотеборг и Локомотив (Пловдив) (4:0) е съмнителна. Според информацията букмейкъри са спрели да приемат залози още в 34-ата минута, което е само три минути, след като „смърфовете“ получават втория гол във вратата си. Както е известно, „черно-белите“ допуснаха още два гола през втората част, а мачът не завърши заради сбиване между треньорите на двата тима.
 
Първа ставките за двубоя спира компанията „bet365“, която в специално съобщение до изданието коментират, че са усетили съмнително увеличение залози за определен краен резултат от двубоя. Няколко минути след това във форума на шведската медия читатели споделят, че и други букмейкърски компании са извадили срещата от тиражите си. „Нордикбет“ и „Унибет“ обаче не са усетили нищо съмнително и продължили да приемат залози.
 
Дори самите играчи на ИФК Гьотеборг са изразили съмнения за поведението на колегите си от българския отбор по време на мача. Това е било коментирано от резервите на шведския тим.
 
„Доста говорихме за това на пейката. Имаше период от пет минути, в които ни позволиха да създадем доста положения. Съперникът просто ни подаряваше топката“, заяви Маркус Сандберг.
 
„Мачът май беше манипулиран. Ако е така, българите трябваше да се прикриват по-умело. На моменти беше прекалено очевидно“, коментира вратарят Джон Алвбоге на профила си в „Туитър“.
 
„Нещо ми намирисваше. Или съперниците бяха прекалено уморени и не се стараеха, или има нещо друго. При много ситуации в мача езикът на тялото на играчите на Локомотив показваше: „Не ми пука от играта“. При защитниците и вратаря имаше някакво старание, но тимът не опитваше особено мотивирано да минава центъра“, допълва Алвбоге пред „Спортбладет“.
 
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

1_1.jpg