Локомотив (Пловдив) със сигурност ще срещне руския шампион Зенит и Локомотив (Москва) в контроли по време на лагера в Марбея. “Смърфовете” заминават за испанския курорт на 25 януари и ще останат там до 15 февруари. “Черно-белите” ще отседнат в „Гуадалмина Голф Хотел”. На испанска земя Локо Пд ще изиграе 10 контролни срещи.

Ето и пълната програма за уточнените проверки:
26 януари – срещу Лех (Познан)
28 януари – срещу румънския Тимишоара
31 януари – две контроли срещу Локомотив (Москва), първата от 11 часа местно време срещу резервите и втората от 16 часа срещу титулярния тим
3 февруари – срещу Зенит (Санкт Петербург)
5 февруари – при успех срещу Зенит - Локомотив ще играе с победителя от мача между Кубан (Краснодар) и Полония (Варшава). Ако Локомотив загуби от руснаците, ще се изправи съответно срещу загубилия от двойката Кубан-Полония.
8 февруари – съперникът ще е един от победителя в двубоите между Спарта (Прага) - Зестофани (Грузия) или Динамо (Киев) - Днепропетровск
10 февруари – срещу испанския Естепона
12 февруари – срещу Динамо (Киев), ако украинците не са съперник на Локомотив на 8 февруари. Ако вече “смърфовете” са играли с тях, контролата ще е срещу Видзев (Лодз).
14 февруари – срещу Малага (Испания).
На 15 февруари Локомотив се прибира от Испания, а на 18 февруари играе в Пловдив последна проверка срещу Димитровград, на която футболистите ще бъдат представени пред собствената публика на отбора.