Младият вратар на Марица Димитър Грабчев е трансферна цел на Локомотив Пловдив за летния трансферен прозорец. Преговори за преминаването на 20-годишния страж на Лаута обаче не са водени засега, пише plovdiv24.bg.

Ако ръководството на кършиякалии остане доволно от предложените от “черно-белите” финансови условия и сделката стане факт, ексюношеският национал може да последва бившия си съотборник в Марица Кирил Акалски. Последният отиде преди два сезона на "Лаута" от Марица и с отличните си изяви се превърна в несменяем твърд титуляр.
 
Според запознати в Локо държат много на Грабчев и го гласят за втори вратар. Така те искат не само да засилят конкуренция между ветерана Стоян Ставрев и Кирил Акалски, но и да намерят млад и талантлив вратар , който до година да стане титуляр.
 
Ако шефовете на Локо искат да привлекат Митко Грабчев обаче те трябва да се бръкнат дълбоко в джоба, защото младокът от Кършияка няма навършени 23 години. Ръководството на “Лаута” обаче наскоро обяви,след края на сезона, че възнамерява да прави лятната си селекция предимно със свободни агенти./БЛИЦ