Футболистите на Локо (Пловдив) ще имат за задача освен да останат в “А” група и да помагат на бившия си съотборник Мартин Камбуров. Нападателят на Локомотив (София) се бори за поредния си голмайсторски приз. Камбуров има 16 попадения до момента, колкото е отбелязал и Нифлор от Литекс. Ловчанлии гостуват на Спортист (Своге).

От няколко дни върви усилен слух из Пловдив, че двата Локомотив-а ще си поделят по една точка, като попаденията за гостите от София ще бъдат дело на Камбуров, за да може да бъде изпълнена крайната цел – да финишира първи при стрелците.

“Трябва ни само точка, за да се спасим, така че не е изключено да се стигне до резултатно равенство”, коментираха фенове в града под тепетата.

Камбуров вече е ставал 3 пъти Голмайстор на "А" група - през 2003/04, 2004/05 и 2008/09 съответно с 26, 27 и 17 гола, като третия си голмайсторски приз печели само от мачове на пролетния полусезон. Ако спечели приза още веднъж, ще изравни легендарния Наско Сираков. Лидер с 6 награди е великият Петър Жеков./БЛИЦ