ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Локомотив (Пловдив) ще играе с екипировка на испанския производител „Joma“, с който е подписан контракт за три сезона. Това стана ясно по време на пресконференцията, която беше дадена от съсобственика на „черно-белите“ Адам Сотков и беше представен новият изпълнителен директор на клуба Павел Колев. Сотков обяви и амбиционни цели за "смърфовете", които целят редовно участие в групите на евротурнирите. Освен това беше презентиран и нов тригодишен спонсорски договор с букмейкърската компания "Winbet".

„Доволен съм от последните два мача, с които завършихме сезона. Целта ни беше да сме в топ 6. Това се случи. Много ни се искаше да играем в европейските турнири, но това за съжаление не се случи. Надявам се през следващия сезон да успеем. За мен отборът, за да бъде от средна европейска величина, трябва да има модерен стадион, да разчита на собствени кадри и да ги изгражда, както и да може да се самоиздържа. Отне ни 4 месеца да намерим нов изпълнителен директор, защото искахме наистина човек, който може да развива клуба в правилна посока. Ще има общо събрание на клуба, но все още не знам на коя дата. Крушарски има 0,14% повече акции от мен в клуба. Генералните решения ги взимаме двамата. По-маловажните аз ги взимам за представителния отбор, той за школата“, коментира Сотков.

„Сами виждате, че в първия отбор има титуляри млади момчета, които тръгват във футболната си кариера. Ще разчитаме все повече на продукцията, която изгражда нашата школа. За да може да сме по-продуктивни, много важна част е базата. От БФС имаме одобрение и ще помогнат за изграждането на изкуствен терен, а г-н Крушарски се е заел да направи два естествени терена. Не знам докъде са стигнали. До края на годината терените ще бъдат изградени. За мен важно е отборът да има стадион. В тази насока имаме стъпка напред. Другото е да изграждаме собствени играчи. В това също смятам, че има стъпка напред. Третото е отборът да може да се самоиздържа. Това, което се боря, откакто съм в Локомотив, е да преборя мнението в пространството, че който се занимава с футбол трябва да претърпи само загуби, защото футболът е губещо звено. Има доста примери и в България, и извън България, доказващи, че това не е вярно. Стъпките в тази насока също започват да се правят. Това е свързано с бавни процеси. Целта е да сме отбор от средна европейска величина. Нямаме предвид, че да играем финал на Шампионската лига. Искаме редовно класиране за Европа и участие в груповата фаза. Това ще помогне на Локомотив да се самоиздържа. Трябва да имаме професионален колектив, а такъв се събира бавно“, допълни съсобственикът на Локомотив (Пловдив).

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Босът на „смърфовете“ коментира и случая със забавените заплати на играчите.

„Ако смятам, че ще забавяме заплатите постоянно, значи работата ми не е като собственик на клуба. Да имаше забавяне, но то бе заради вдигането на бюджета. И днес дори чистим някои заплати. Надявам се подобни забавяния повече да не се получават. Към днешна дата на чужденците им е платено всичко, а на българите до края на седмицата ще им изплатим всичко. Имаме и текущи задължения, но тях сега не ги помня. До края на лятото обаче предполагам ще изчистим всичко“, призна Адам Сотков.

„Локомотив (Пловдив) заслужава най-доброто. Сигурен съм, че има неща, с които не съм наясно. Днес няма да мога да дам отговори на всички въпроси, защото нещата изискват задълбочен анализ, който ще ми отнеме известно време. За конкретика ви обещавам нова среща между нас. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност. Това, което знам аз, ще го знаете и вие журналистите, и публиката. Клубът ще работи по-възможно най-прозрачния начин. Ще се опитам да защитя максимално интересите на клуба. С неща, с които не съм съгласен, ще ги казвам. Не подценявайте строителство на „Лаута“. Отвън се работи, а стадионът е сърцето на футболната икономика. Когато строежът бъде завършен, ще настъпят много по-добри времена за Локомотив“, обяви Павел Колев.

„Лесно е да се променя, когато нямаш представа къде си. Не се прави така, според мен. Първо искам да се запозная с хората, след което трябва да чета доста, да се запозная в максимално кратък срок с документацията. След като се запозная с всички и изкоментирам какви очаквания имам аз, ще видим дали имаме общо бъдеще. Вероятно Ще имаме нови хора в екипа. Идеята е администрацията да работи бързо. Трябва да се погрижим клубът да започне да генерира повече приходи, да отворим нови хоризонти. Трябва да се приключи със схващането, че всичко трябва да лежи на гърба на собствениците“, допълни новият изпълнителен директор.

„Локомотив има една от най-верните публики, ако не и най-вярната, която съм виждал. Трябва да изградим отлична комуникация с привържениците. Клубът да се развива, това е естествен процес. Ще трябва някакво време, но концепцията горе-долу е ясна. Видяхме се с Александър Томаш. Основните точки са ясни - подготовка, някаква промяна в състава предстои, инициирана основно от него, Лагерът мисля, че започва на 25 юни. Томаш има договор за още една година, не съм коментирал с него дали има желание да напусне. Ако има желание, разбира се, би трябвал да ги заяви. Не го познавам, не знам как работи. Не мисля, че с моето идване трябва да се сменя треньорът. Ролята на спортен директор също е много важна, категорично смятам, че това не е част от моите задължения, но ще се опитам да помогна, защото и времето е кратко“, заяви Колев.