Вратарят на Локо (Пловдив) Илко Пиргов разби с 3:0 победи халфът на Левски Симеон Славчев във виртуалния сблъсък за Купата на България на FIFA 20. 

Първата среща бе изцяло равностойна. Пиргов и Славчев докараха двубоя до продължения, а с гол на Неймар в 117-ата минута селекцията на играча на "смърфовете" надделя.

Стражът на „черно-белите“ показа още по-голяма увереност във втория мач и показа кой има по-голям опит във виртуалния футбол. С два бързи гола в началото на втората част чрез Максимен и Георги Хаджи Пиргов записа нова победа, този път с 2:0. В третия мач набралият скорост вратар на Локомотив победи с категоричното 4:1 и спечели първата битка между двамата.

В двата състава личаха имената на настоящи и легендарни звезди от света на футбола като – Хосеп Гуардиола, Георге Хаджи, Карим Бензема, Мануел Нойер, Джейми Варди, Рио Фърдинанд, Неймар, Лукас Моура и други.

„Беше избрал по-атакуваща тактика и за това се получи този резултат. Имаше много пространства, от които се възползвах. Двамата сме равностойни играчи. Не играя прибрано, а залагам на пресата. Играл съм малко повече от него и това ми помогна. Той ми сподели, че не е играл отдавна. Играя вечер, когато заспят децата. С практиката ставаш по-добър“, заяви вратарят на Локомотив.

„Реших, че ще подбера по-агресивна тактика. Помислих си, че ако съм по-атакуващ бих го изненадал. След първия гол се оголиха пространства. При 2:0 трябваше да атакувам. Говорихме си, че не съм играл често Фифа в последните месеци, а наблягам повече на белот. Мотивирах си и играх малко повече“, каза Славчев.

„Представлявам Левски, но играя лично аз. Ще намеря време, за да тренирам. Заслужено 3:0 за Пиргов. Няма да се оправдавам. Практикува по – често FIFA от мен, не съм играл и това ще е искра, за да се запаля отново. Колкото по-често играеш, толкова по-голям опит имаш. Всички знаят, че Пиргов е добър. Една седмица дали ще е достатъчна ще покаже как ще се представя. Яд ме е за нашите зрители. Бяхме се подготвили с хореографии и мексикански вълни. Каузата е хубава“, сподели Славчев.
Виртуалният сблъсък е бъде с благотворителна цел!

Привържениците ще могат да подкрепят каузата на Фенклуб „Локомотив“ (Пловдив) pLOVEdiv срещу Covid-19: https://bg. helpkarma.com/cam..../plovediv-sreshtu-covid-19-1355
Или акцията „Един за всички, всички за „Левски“, чрез която ще подкрепят клуба посредством кампанията „DMS Levski на 17 777“.

Следващият сблъсък между Илко Пиргов и Симеон Славчев е следващата събота, 16 май.