Новото ръководство на Локомотив (Пловдив) даде пресконференция, на която присъства председателят на сдружение „Бъдеще за България“ Диан Колев.
 
„Бъдеще за Локомотив“ е сформирано през изминалата година с цел да подпомагаме ДЮШ на Локомотив. Преди една седмица се наложи да разширим обсега. Сега акциите са на Сдружението, на което аз съм председател. Търсейки изход, стигнахме до извода, че Локомотив е достатъчно голяма общност, не само в България. Вчера говорих с хора от Атланта, които също искат да помогнат. Призоваваме цялата общност да се събуди и да докараме нещата до успешен край“, коментира Колев.
 
„Създали сме четири звена. Финансов отдел, той ще се ръководи от сдружението. Целта е да оптимизираме средства и персонал. Приблизително е изготвен бюджет за годината. Провели сме разговори със старши-треньора и с всички футболисти сме се разбрали. Спортно техническият отдел ще се ръководи от старши-треньора Неделчо Матушев. Ние няма да се месим в работата му“, допълни адвокатът.
 
„Приходите ще бъдат от четири направления. Първото са феновете на клуба. Стартирали сме кампания за картите, с които хората могат да помогнат много на отбора. Втората част - кръг от бизнесмени, които ще дават определени суми всеки месец. Третият вариант е свързан с малка група хора, които ще могат да помагат с по-големи суми. Четвъртото направление е за привличане на хора, които не споделят идеята за Локомотив, но биха искали да си партнираме дали ще е с реклама или друго“.
 
„Членовете на борда на директорите сме аз, Велин Терзиев, Димитър Ботушаров и Стоян Грозлеков. Акциите физически са наши, сега тече и смяната на ръководството. Г-н Бонев е най-голямата легенда в нашия клуб и винаги ще помага на Локомотив. Атанас Узунов никога не е бил уволняван от този клуб. Имаме прогнозен бюджет, който е структуриран. За момента нямаме генерален спонсор, който да застане зад нас. Искаме цялата общественост на Локомотив да се събуди, а не да чакаме някой да дойде и да ни помага. Ако всички локомотивци помогнат, то може и да не ни трябват такива спонсори. Ние получаваме подкрепа от външни хора, но нека и нашите фенове да повярват и да ни подкрепят. Вижте какво се случи с „Ботев“, където един човек издържаше клуба. Ние вече сме били в такова положение. Сега трябва да се мисли как Локомотив може да съществува без да е зависим толкова от един човек. През последната година постигнахме абсолютен антирекорд. Нека хората, които не могат да помогнат финансово просто да идват на стадиона и да присъстват на мачовете“, сподели Диан Колев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка