Младежкият национал от Локомотив (Пловдив) Петър Андреев ще се подложи на операция, тъй като е с частично разкъсана предна кръстна връзка.

Заради травмата 19-годишният нападател ще бъде извън игра до края на годината. Той се контузи при победата на „черно-белите“ с 1:0 над ЦСКА в последния кръг на сезона.

БЛИЦ първи съобщи преди броени дни, че Андреев е чакан в София на преглед при светилото в медицината – доц. Д-р Антони Георгиев, след който трябва да стане ясно дали ще се наложи операция. Изглежда такава е задължително да се направи, за да може Петър Андреев да продължи футболната си кариера.

В същото време, Локомотив (Пловдив) се разделя с трима футболисти. Това са Евандро, Бабакар Дион и Йоан Баи, чиито договори изтекоха и няма да бъдат подновени.

На Дион и Евандро са били предложени нови контракти, но те са отказали да преподпишат. Бившият играч на ЦСКА Баи пък пристигна на "Лаута" през зимата, но получи контузия и изигра само 5 мача за "смърфовете".

При „черно-белите“ за началото на лятната подготовка на 17 юни ще се завърне Георги Каракашев, чийто период под наем в Хебър (Пазарджик) изтече.