Локомотив (Пловдив) е пред подписване на договор за сътрудничество с италианският колос Ювентус, информира „Марица“. „Старата госпожа“ е избрала клуба от „Лаута“ за евентуално изграждане на своя академия. Новината съобщи през изданието председателят на сдружение „Обединение за Локомотив“ Николай Неделчев.

В проекта е залегнал вариант, в който от Ювентус да изпраща по-млади футболисти, които да се обиграват при „железничарите“. Юве пък ще има правото да вика в своята академия в Торино деца от пловдивския клуб.

Първата стъпка към осъществяването на проекта е визитата на бившата звезда на „бианконерите“ Салваторе Скилачи на дербито с „Ботев“ (Пловдив). Голмайсторът на световното първенство през 1990 г. идва по покана на букмейкърска компания, но е натоварен от ръководството на Ювентус със задачата да проучи на място условията на „Лаута“.

След посещението на Скилачи тази събота в Пловдив, Николай Неделчев ще върне визитата в Италия. Очаква се до две седмици той да посети мач от Серия „А“ и да предприеме по-конкретни стъпки за съвместната дейност между Локомотив и Ювентус. Неделчев ще има среща и с директора на „Старата госпожа“ Джузепе Марота.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016