Ръководството на Локомотив (Пловдив) реагира на последното решение на БФС, с което от централата отказват да отложат оставащите няколко мача на ударения сериозно от COVID-19 ЦСКА 1948.

Именно със столичани трябваше да играят "смърфовете" снощи, но двубоят им бе отложен.

Пловдивчани съзряха проява на двоен стандарт в позицията на БФС и предупредиха, че подобни решения могат да породят напрежение в заключителната част на сезона.

Ето какво написаха от Локо по казуса:

"Уважаеми локомотивци,

в понеделник (03.05) спортно-техническата комисия към БФС взе решение срещата от XXVII–ми кръг на Първа лига с ЦСКА 1948, насрочена за 04.05.2021 г от 17:30 часа, да се отложи. Причината – множество положителни проби за коронавирус в състава на “червените”.

Днес (05.05) ръководството на БФС излезе с изявление, в което се посочва, че следващите две срещи на ЦСКА 1948 няма да бъдат отложени.

Смятаме, че именно БФС трябва да дава пример и да следи за спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете. На мнение сме, че такъв пример в този момент липсва – при абсолютно същите обстоятелства мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София в петък ще има.

Цялата тази ситуация идва в най-важния момент от първенството – определяне на евроучастниците на България, като може да породи само излишно напрежение.

Ръководството на ПФК Локомотив е крайно разочаровано от днешното решение на БФС и очаква от родната футболна централа да не ощетява нито един тим в първенството.

Призоваваме да бъдат взети спешни и адекватни мерки, направени необходимите корекции в програмата, както и да бъде приложен един и същи критерий в идентични ситуации, като тази от последните дни", написаха от "Лаута".