Ръководството на Локомотив (Пловдив) намери съперник за контрола за 7 декември. Първоначално отборът трябваше да премери сили със Спортист (Своге), но втородивизионният отбор играе на 8-и мач от Западната “Б” група. Пловдивчани обаче реагираха и уредиха спаринг с Академик (София), който ще се състои на “Лаута” на 7 декември от 13,00 часа.

Благотворителният характер на контролата се запазва, като по време на мача феновете ще могат да пускат в специални кутии средства за операцията на юношата Лъчезар Михайлов, който скъса кръстни връзки на коляното.

Руският Рубин (Казан) е потвърдил за контролата с Локо (Пловдив) през зимната пауза. Проверката ще бъде на 22 януари в Анталия. Между 14 януари и 1 февруари “смърфовете” ще бъдат в турския курорт Алания. След това пловдивчани се местят в град “Белек”, където ще останат до 13 февруари.

“Черно-белите” днес проведоха пълноценна тренировка, в която се включиха Кирил Котев, Юнес Бенжелюн и Жереми Родригес. Тримата пропуснаха част от вчерашното възстановяване заради леки разтежения. Утре от 11 часа старши треньорът Неделчо Матушев ще даде редовната си пресконференция преди двубоя срещу Миньор от турнира за Купата на страната/БЛИЦ