Рекордна премия от 250 000 лева или четвърт милион ще си разделят футболистите и треньорите на Локомотив (Пловдив), ако отборът спечели за втора поредна година Купата на България, съобщи „Меридиан Мач“. Финалът с ЦСКА е в сряда от 19:15 часа на стадион „Васил Левски“.

Интересно е, че индивидуалните награди ще бъдат според заслугите, като футболистите, които са играли повече, ще вземат и по-големи парични стимули. Треньорът Бруно Акрапович ще прибере два пъти повече от играча с най-висока премия.

Това е първият случай, в който собственикът на клуба Христо Крушарски ще раздава премии за турнира за купата на България. Така „черно-белите“ ще имат допълнителен повод да преследват до последен дъх победата срещу ЦСКА.

Дори и да загубят финала за Купата на България, футболистите на Локомотив ще получат парични премии и ако се класират за Лига Европа през първенството. В този случай бонусът няма да е толкова голям, но локомотивци могат да бъдат сигурни, че техните усилия ще бъдат възнаградени адекватно.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020