Локомотив (София) победи с 2:1 Миньор в контрола, играна в Банско. Перничани поведоха в резултата след гол на Станислав Руменов в 17-ата минута. Преди това Валмир пропусна дузпа за перничани, след като вратарят Галев фаулира в наказателното поле Руменов.

В 28-ата минута главният съдия Антон Генов върна жеста и даде дузпа и за Локо (Сф). Точен от бялата точка за 1:1 бе Мартин Камбуров. В края на полувремето агитката на Миньор влезе в разправия с Генов и той бе принуден да прекрати двубоя за няколко минути. След намесата на полицията играта бе подновена.

На полувремето органите на реда задържаха привърженик на Миньор. През второто полувреме двата тима излязоха напълно с нови състави. Перничани имаха повече положения през втората част. Първо Богданов бе изведен сам срещу Тинков, но резервният вратар на Локо (Сф) спаси. След това и Петров стреля, но Тинков изби.

В 77-ата минута Данаил Митев нахлу отляво в наказателното поле и се опита да стреля към опразнената врата, тъй като Тинков бе излязъл да го пресрещне. Топката обаче срещна ръката на защитник на Миньор и Антон Генов посочи отново бялата точка. Този път Румен Горанов превърна дузпата в гол за крайното 2:1 в полза на Локо (Сф).

“Железничарите” заминават на 17 юли на лагер в Холандия, а ден по-късно е и първата им проверка – срещу местния Витес./БЛИЦ

Още за подготовката на Локо (Сф) и Миньор тук