Нападателят на Локомотив (София) Дормушали Саидходжа ще трябва да се огледа за нова дестинация през лятото. Босовете на "железничарите" не са останали доволни от представянето на офанзивния футболист и ще прекратят договора му след края на сезона, пише "Тема Спорт". Бившият таран на ЦСКА стана част от състава на "червено-черните" през февруари, когато беше свободен агент. Той обаче вкара само един гол оттогава и разочарова ръководството.

Според шефовете на клуба, Саидходжа е получил достатъчно шансове да заслужи мястото си в тима, но не се е възползвал от тях. Договорът му е до следващото лято, но от Локомотив ще направят всичко възможно да го разтрогнат по взаимно съгласие.

"Слабото ни представяне през пролетта се дължи на формата на нападателите. След продажбата на Генков и Асамоа, така и не успяхме да им вземем адекватни заместници", каза спортно-техническият директор Чавдар Цветков, което беше и удар по Муши.

Освен Дормушали Саидходжа, другият таран в състава на Локомотив София е младокът Преслав Йорданов. Той обаче се представя много по-добре от колегата си и по всичко личи, че ще бъде част от екипа на Локо и през идната кампания. /БЛИЦ