Бразилецът Жуниньо е предложен на Локомотив (Сф), научи БЛИЦ. Нападателят от есента се подвизава в турския втородивизионен Адана, но не му се нрави престоят в южната ни съседка.

Адана Демирспор е на 6-ото място във втора дивизия, а той е отбелязал 10 гола в 16 мача. Преговорите с бившата звезда на “Левски” ще се водят на място по време на лагера в турския курорт Анталия.

Жуниньо е собственост на Славия , но “белите” искат да се отърват от него, за да могат да освободят квотата си за играчи от страни извън Европейския съюз. В момента те не могат да правят трансфери, защото в тима са японците Дайсуке Мацуй и Тайсуке Акиоши, както и сърбинът Павле Попара. Локомотив пък изпитва нужда от привличането на остър флангови играч. Отделно от това старши треньорът на “червено-черните” Емил Велев отлично познава качествата на Жуниньо.

Досега бразилецът три пъти беше преотстъпван на други отбори. Освен на "Герена" той бе пратен и в Армения преди няколко години. За 4 мача с белия екип от началото на сезона бразилецът отбеляза 3 гола.

Нисичкият бразилец Уилкер Перейра дос Сантос направи първа тренировка с Локомотив (София), след като се присъедини към отбора на летището в Истанбул, макар да изпусна полета, с който летяха Емил Велев и момчетата му до Анталия.

Южноамериканският халф ще остане на проби при "железничарите" през целия лагер в Турция, след което Кокала ще реши дали да го привлече в състава си. На проби в Локото е и левият халф от "Раковски" Антонио Цанков.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ