Локомотив (София) продължава с пълна пара ударната си селекция за Лига Европа. След като столичните “железничари” чакат пристигането на двамата нападатели от чужбина – англичанина Крис Диксън и македонеца Мариян Андонов, днес наред са българските играчи, които трябва да бъдат привлечени.

Босовете на Локо (Сф) вече са се разбрали с двама футболисти на Черно море. Това са централният защитник Тянко Дяков и халфът Даниел Георгиев, съобщава “Тема Спорт”. И на двамата договорите с “моряците” изтичат и няма да ги продължат. Така бившите играчи на Славия и ЦСКА ще дойдат при “червено-черните” като свободни агенти. Според запознати с делата на клуба от “Надежда” въпросните състезатели дори вече са подписали предварителни договори с Локо (Сф). Очаква се двамата да парафират с “железничарите” днес.

Има обаче макар и малка вероятност това да не се случи и те да не заиграят при “червено-черните”. До късно снощи и двамата умуваха и върху предложения от Кипър. По отношение н а месечното им възнаграждение офертата на Николай Гигов е била далеч по-добра, но от Острова на Афродита са обещали по-сериозни бонуси.

Участието в Лига Европа също е плюс за предложението от страна на Локо (Сф) и това почти сигурно ще ги склони да продължат кариерите си в родната “А” група. /БЛИЦ