Нападателят Ивелин Василев почти сигурно няма да остане в Локомотив (Сф), научи БЛИЦ. Младокът игра през последния в испанските долни дивизии, иначе е юноша на Осасуна. Старши треньорът на Локото Емил Велев е останал доволен от представянето на момчето в тренировките и контролите до момента, но мисли, че на този етап няма да му свърши работа.

За сметка на това на френския халф Азрак Махамат ще бъде предложен нов договор. Утре Локо играе конрола срещу сръбския Ягодина от 18,00 часа на стадиона в "Надежда". Съперникът е носител на Купата на Сърбия за последния сезон. Вратар на гостите е Игор Бонджулич - бивш играч на Локото. Той обаче си урежда трансфер в ЮАР и няма да вземе участие в срещата.

След мача Емил Велев качва отбора на лагер в Боровец. На 6 юли, събота, от 18,00 часа "червено-черните" ще играят в Самоков контрола с Ботев (Гълъбово), новият участник в "Б" група. На 10 юли Локо се завръща в София и от 18,00 часа на своя стадион ще представи отбора преди началото на новия сезон в мач със Сливнишки герой. За 13 юли, събота, е предвиден последния мач преди началото на първенството. Той ще е или срещу ЦСКА на "Българска армия", или срещу Локомотив в Мездра.