Локо (Сф) и Славия завършиха наравно – 2:2 в малкото столично дерби. През първото полувреме не падна гол, а попадения на Балдовалиев в 6-ата и на Караджинов в 40-ата бяха отменени заради засади. Малко след подновяването на играта в 53-ата минута Валентин Галев спаси удар на Владимир Иванов от бялата точка. Нарушението бе срещу Дениран. Домакините от квартал “Надежда” поведоха с 2:0 в 63-ата минута след голове на Данаил Митев и Зоран Балдовалиев. В 73-ата и 76-ата обаче защитникът на “белите” Георги Самокишев се разписа на два пъти и изравни.

Вихрен и Черноморец сътвориха истински голов трилър, а “акулите” стигнаха до успеха с 5:3. Още през първата част играчите на Красимир Балъков поведоха с 2:0 след попадения на Дуду в 5-ата и 30-ата минути. Влезлият като резерва Кирил Андреев намали за Вихрен в 58-ата минута. Известният като Шезлонга Адриан Фернандес, който успя да направи хеттрик в срещата, реализира първото си попадение в 67-ата минута за 3:1. Зографакис направи 3:3 след попадения в 68-ата 72-ата минути. В 82-ата и 90-ата минути Фернандес вкара за 5:3.

Литекс разби Спартак (Вн) като гост с категоричното 4:0. Бразилският талант Диего се отчете с хеттрик (43, 68, 75). Четвъртото попадение бе дело на Ивелин Попов в 55-ата минута, след асистенция на Диего.

Беласица се сбогува с "А" група с победа - 2:0 като гост на Сливен. Даниел Дюлгеров в 8-ата и Георги Бижев в 55-ата минута донесоха прощалния успех на “комитите”./БЛИЦ