Ръководството на Локомотив (Сф) иска "главата" на Георги Йорданов, научи БЛИЦ. "Червено-черните" се оплакаха от тенденциозната свирка на габровеца в полуфинала за Купата на България срещу "Ботев" (Пд). Реваншът в "Надежда" завърши 1:0 за гостите след спорна дузпа, реализирана от 60-ата минута. Нарушението бе отсъдено заради игра с ръка в наказателното поле на Елтон.

Шефовете на най-стария железничарски клуб в Европа искат изваждане от съдийството на Георги Йорданов. За това ще настоява още тази вечер босът Николай Гигов пред шефа на БФС Борислав Михайлов. Гигов е член на Изпълкома, а на трибуните беше и друг негов колега от там - Емил Костадинов. "Всички видяха гаврата, която този човек извърши спрямо Локомотив. Жалбата е най-малкото, което можем да сторим срещу него. Искаме той още от утре да се гушка заедно със Стефан Спасов -Пастата. Нека двамата да си пият ракията, но да не свирят повече мачове и да ги развалят", коментираха близки до Гигов. Както е известно, пернишкият съдия Стефан Спасов беше изваден от ранглистата след като окепази двубоя "Левски" - "Локомотив" (София).

Босът нападна  Йорданов и постави ултиматум, че ръководството на съдийската комисия трябва да бъде сменено. Гигов изригна и за събития от последните седмици, свързани със съдии и декларации.

Малко невероятно ни звучи обаче подобна санкция срещу Йорданов. Той е приближен до Борислав Михайлов и дори е счетоводител в хлебозавода му в Габрово. Георги беше определен за №1 на България за 2013 година в анкетата, организирана от Асоциацията на български съдии. Йорданов изнесе едни от най-напечените мачове през сезона. Той свири мачовете "Ботев" (Пд) – "Левски" (2:1), "Ботев" (Пд) – Локо (Пд) (2:0), ЦСКА – "Левски" 3:0, ЦСКА – Лудогорец (0:2), Лудогорец – "Левски" (0:1) и др.