Локомотив (София) ще изиграе в събота първата си контрола от лагера в Германия и Холандия. От 17:00 часа в Ниската земя "железничарите" ще срещнат елитния тим на Витес (Арнем), информира "Гонг". Домакините са предвидили билети от 10 евро за проверката, а децата под 14 години ще влизат на стадиончето срещу 6 евро.

Интересен факт е, че двубоят ще се играе в холандското село Ангерен, недалеч от град Арнем, чийто аматьорски отбор е с четвъртодивизионен статут. Селото е с 2860 жители, а символът му е прасето, което фигурира на герба на населеното място. Изборът на домашното животно за символ е, за да се изтъкне традиционната връзка със селското стопанство в този район на Холандия.

Локомотив ще разполага с клубния си автобус по време на лагера. Возилото замина вчера за Германия с трима шофьори и утре ще посрещне отбора на летището в Дортмунд. Базовият лагер в 35-хилядното немско градче Гох е вече традиционен за "железничарите". Отборът ще бъде там на летен лагер за трета година. Селището е само на 4 километра от холандската граница и това е причината половината контроли на отбора да са именно в Страната на вятърните мелници.

До момента това лято селекцията на Драгомир Окука изигра три контроли. "Железничарите" победиха последователно Пирин (Банско) (2:0), Миньор (Перник) (2:1) и Ком-Миньор (Берковица) (2:1). /БЛИЦ