Локомотив (София) отново ще играе контрола с испанския гранд Валенсия, съобщи треньорът на "железничарите" Драгомир Окука. Проверката ще се състои в Германия, където футболистите на тима от "Надежда" ще имат подготвителен лагер. През юли 2007 година Локомотив завърши 0:0 с Валенсия в контрола, играна в Холандия.

Общо четири проверки ще имат "железничарите" по време на втората част от подготовката, която ще се проведе в малкото германско градче Гох. Останалите съперници ще бъдат Истанбул ББ (Турция), Витес (Холандия) и израелският Макаби (Тел Авив), където играе българският национален защитник Игор Томашич.

Както е известно, Локо (Сф) стартира подготовката си на 29 юни от 18:00 часа. След три дни в София, отборът заминава за първия си лагер в Банско. Там са планирани две контроли, едната от които с местния втородивизионен Банско. От 12 до 17-и юли Локомотив ще тренира при домашни условия, а лагерът в Германия с четирите контроли е от 17 до 29-и юли. На 1 август най-вероятно Локомотив ще представи отбора за новия сезон в друга проверка.

"Надявам се, че догодина ще бъдем много по-добър отбор. Казах и преди, че ни трябват не повече от 3-4 нови футболисти. Разбира се, желанието е едно, а реалността - друго. Но и президентът Николай Гигов, както и изпълнителният директор Иво Тонев знаят необходимостите на тима", каза още Окука.