Локомотив (София) представи своя нов състав за пролетта на 2012 година. Събитието беше тази сутрин в баскетболната зала на стадион „Локомотив“ пред близо 300 ентусиазирани привърженици на „червено-черните“.

На фона на надъхващия химн на Локо (Сф) и други тежки музикални парчета бяха показани на публиката 18 нови футболисти, които ще защитават цветовете на тима във втория дял от шампионата. Както е известно, отборът беше напуснат от 15 души през зимната пауза, но на техните места дойдоха или играчи, формирани в школата на клуба, или млади и перспективни момчета, все още неизвестни за масовата аудитория.

Капитанът Кристиян Добрев пък беше награден от феновете на тима за най-добър играч на Локомотив през есенния полусезон. Той изпревари с 33 гласа повече вратаря Валентин Галев.

Много аплодисменти получи и треньорският екип на Локо (Сф), воден от старшията Антон Велков, с помощници Христо Коилов, Явор Вълчинов и Владимир Манолков.

Трима футболисти със сигурност пропускат заради контузии домакинството на Локомотив (Пловдив) в понеделник. Това са Андрей Атанасов, Стойчо Младенов и Иво Иванов.

"Марчо Дафчев и Юли Петков също имат проблеми, но ще попаднат в групата за мача, а в понеделник ще преценим дали можем да ги използваме. Освободих Мартин Димитров от днешното занимание, защото бе неразположен, но той ще бъде на линия за срещата с Локо (Пд)", сподели пред "Гонг" Тони Велков.

Междувременно стана ясно, че "железничарите" са постигнали споразумения с базите в Мировяне и Требич, които да бъдат използвани като тренировъчни от столичния клуб. Първият отбор вече тренира няколко пъти в родното село на треньора Димитър Пенев, а игрището в Требич ще бъде използвано от юношите на Локо (Сф). Очаква се в следващите месеци да бъде готов и помощният терен до стадиона в "Надежда", чието тревно покритие бе обновено.