Локомотив (София) ще пробва да вземе през лятото универсалния играч на "Левски" Пламен Димов. 23-годишният футболист, който бе ползван като дефанзивен халф, централен защитник и десен бек от сините, не попада в състава в последните мачове. През този сезон той записа 14 двубоя в А група, в които реализира едно попадение, пише "Тема спорт". Има и 3 срещи за Купата на България.

Той бе привлечен на „Герена" от Черноморец в началото на 2013 година. Любопитното е, че сините още не са се издължили на акулите по трансфера му. И бургазлии сезираха лицензионната комисия за дълг от 130 хиляди лева.

Преди дни бащата на Пламен - Диян Петков, стана помощник на новия треньор на железничарите Димитър Васев. След края на сезона Локомотив ще бъде напуснат от бразилския полузащитник Евертон Джилио-Том. Халфът се превърна в основна фигура при железничарите, но контрактът му изтича. В момента той има предложения от Бразилия, както и от клубове от Израел.

През настоящето първенство 28-годишният футболист е изиграл 28 мача в елита, 8 които се е разписал два пъти. В „Надежда" няма да могат да задържат и капитана си Маркиньос. Неговият контракт също изтича. Апетити към него проявява бившият му клуб ЦСКА и нищо чудно той да се завърне на „Армията".