Един от най-опитните футболисти в Локомотив (София) - Иван Пасков, повече няма да носи екипа на "железничарите". Договорът на Прасковата изтича на 30 юни и няма да бъде подновяван. Причината е, че играчът не се е съгласил на редуцираните лични условия, които са му предложили от ръководството на клуба за новия контракт.

Двукратният шампион на България със Славия и Локомотив (Пловдив) рита в "Надежда" от 2006 година насам и се превърна в един от любимците на феновете на "червено-черните". 36-годишният играч обаче ще си търси нов отбор.

Ден преди старта на лятната подготовка в Локо се уредиха с още едно ново попълнение. Става въпрос за играча на Сливнишки герой Игнат Дамянов, който е юноша на Славия. Допреди две години той минаваше за един от най-големите таланти сред собствените кадри на "белите" и дори за кратко бе част от мъжкия състав, но след това се подвизаваше като преотстъпен в ниските дивизии и кариерата му тръгна надолу.

На днешния сбор от 10:30 часа се очаква да се явят и другите новопривлечени - Искрен Писаров, Атанас Атанасов и Боян Пейков, които в изминалия шампионат ритаха за Берое, както и Владислав Романов от Ботев (Враца). На заниманието ще бъде представен и новият помощник на наставника Димитър Васев - Диян Петков. /БЛИЦ