Локомотив (София) е отборът, чийто лиценз за евротурнирите е под въпрос. Вчера президентът на БФС Борислав Михайлов разкри, че един от претендентите за място в Европа виси сериозно за турнирите.

Оказало се, че това са столичните "железничари", които в момента са на четвърто място в подреждането. Отборът на Николай Гигов дължи 1 милион лева на различни институции и футболисти, пише "Тема спорт".

Проблемът е, че "червено-черните" не са посочили план за разсрочването на дълговете и затова може да останат без лиценз. Те имат срок до 31 май да оправят бъркотията.

Първо обаче те трябва да бият Славия в събота, за да завоюват четвъртото място. Ако останат на него, но не вземат лиценз, следващият в класирането ще вземе квотата им за Лига Европа.

По всяка вероятност това ще е Локомотив (Пловдив), който има мач с обезверения Черноморец. Бургазлии се превърнаха в боксова круша тази пролет и едва ли ще успеят да окажат съпротива на устремения си съперник.

Ако Локо (Сф) не се класира за евротурнирите, това ще е голям удар за отбора. "Червено-черните" са с шанс да стигнат до плейофа в Лига Европа, тъй като ще са поставени и във втория, и в третия предварителен кръг на надпреварата.

Всички останали наши представители ще са поставени само във втория кръг, а в тетия ще ги очакват някои от големите имена в пресявките. /БЛИЦ