Още трима от основните футболисти на Берое, изнесли последния сезон, напуснаха клуба. Боян Пейков разтрогна по взаимно съгласие с оглед привличането на Карамфил Илчев и по-добро предложение от Локомотив (София). Искрен Писаров, чието преотстъпване приключи бе разменен от отбора му Локомотив (Пловдив) със столичните "железничари", за да акостира Христо Златински в Пловдив. Последният титуляр, напуснал Берое към момента е Атанас Атанасов, чийто договор изтече и въпреки уверенията на ръководството, че е постигната договорка с него стана ясно, че и той е подписал с Локомотив (София).

С напускането на тези играчи нито един от голмайсторите в турнира за Купата на страната не остава в Берое, информира Beroe Online.

Боян Пейков е роден на 1 май 1984 г. в София. Висок е 185 см, тежи 80 кг и играе на поста вратар. Юноша е на Левски (София), а футболната му кариера преминава през Конелиано (Герман), Несебър (Несебър), Видима-Раковски (Севлиево), Дунав (Русе) и Миньор (Раднево) преди да се озове под Аязмото през лятото на миналата година. Пейков се превърна в титуляр в отбора с отличните си игри през есента и записа 26 мача и 2322 минути в "А" група и турнира за Купата на България, като бе безгрешен в четвъртфинала срещу ЦСКА, полуфинала в Етрополе и финала срещу Поморие. През зимата Пейков беше нарочен за гонене от ръководителите на отбора и това доведе до скандал с треньора Илиан Илиев, който обяви, че не е одобрявал подобно освобождаване. Сега обаче наставникът се съгласи да пусне Пейков предвид по-добрата оферта на Локомотив (София) към него и това, че Берое успя да си осигури подписа на Карамфил Илчев от Черно море (Варна).

Договорът за преотстъпване на Искрен Писаров приключи и Берое не можа да се възползва от клаузата за закупуване, която бе подписана от предишното ръководство. Затова от Локомотив (Пловдив) след като до последно чакаха оферта, от която Берое не се възползва решиха да направят размяна и да пратят Хеслера, отбелязал победното за Берое попадение срещу ЦСКА в четвъртфинала за Купата на страната, за да си осигурят Христо Златински. Искрен Писаров е роден на 5 октомври 1985 г. в Бургас. Висок е 169 см, тежи 67 кг и играе като крило. Юноша е на Янтра (Габрово), Видима-Раковски (Севлиево) и Локомотив (Повдив). Под Аязмото Писаров дойде с договор за преотстъпване за една година като "футболист без особена перспектива". Илиан Илиев и неговият екип обаче извлякоха максумума. Писаров записа 29 мача, 2065 игрови минути и 5 попадения с фланелката на Берое.

Атанас Атанасов е последният футболист, който напуска Берое засега. Авторът на победното попадение в полуфинала за Купата на България по футбол срещу Чавдар (Етрополе) и основен играч в лявата зона на защитата също преминава в Локомотив (София). Той чака до последно ръководството да изпълни обещанията си към него и да изплати заплтата, която му дължи, премията и премията за Купата, както и някой да му се обади за подписването на нов договор. Това обаче така и не се случи и въпреки, че преди 2 седмици Атанасов се разбра с Илиан Илиев и Дамян Георгиев да поднови контракта си заради неизпълнението на поетите ангажименти към него той е решил, че е по-добре да премине в столичното Локо. Атанасов, който е роден на 14 юли 1985 г. е юноша на Спартак (Плевен) като е играл и за Черноморец (Бургас) и Видима-Раковски (Севлиево). В Берое той дойде от Спартак (Плевен) през миналото лято. Висок е 178 см, тежи 71 кг. В "Б" група Атанасов се утвърди като един от най-стабилните защитници на Берое записа 24 мача, 2124 игрови минути и отбеляза гол срещу Несебър. През този сезон в "А" група и Купата на България Наско има 20 мача, 1629 минути и едно попадение - в полуфинала за Купата. /БЛИЦ