Локомотив (София) започна подготовка за пролетния дял от първенството. Столичните “железничари” се събраха на стадиона в квартал “Надежда” при хубаво и слънчево време, което докара и стотина фена.
Те аплодираха завърналия се в състава нападател Цветан Генков. Голмайсторът бе преотстъпен от руския Динамо (Москва) и през пролетта отново ще носи червено-черната фланелка.

Нападателят прекъсна за две минути тренировката си и отдели внимание на медиите, които се бяха събрали около терена.

„Наистина правя крачка назад, но се надявам сега да направя две напред. Не бих искал да коментирам защо не можах да се наложа в Динамо (Москва). Завръщам се в родината си, завръщам се у дома, защото стартирах за големия футбол именно от Локомотив (София). Имах и други оферти, но и за миг не съм си помислял, че няма да дойда тук”, заяви Генков.

С Локомотив днес подготовка започна спряганият за ЦСКА Димо Атанасов. „Попитайте ЦСКА, дали той ще премине при тях”, каза изпълнителният директор на “железничарите” Иво Тонев.

От първото занимание отсъстваше ганаецът Дерек Асамоа, но той е получил разрешение да закъснее с един ден, тъй като живее в Лондон, където сега цари транспортен хаос заради лошото време.

Иво Тонев добави, че контузените през есента Дзаферович и Станкович, както и оперираният преди Нова година Савич ще могат да играят пълноценно за отбора през пролетта.

Единствено Караджинов, който претърпя операция на кръстни връзки едва ли ще може да се включи в мачовете на тима, въпреки голямото му желание.

Локомотив (София) от утре е на лагер във Варна, който ще е до 29 януари./БЛИЦ

Още за зимната подготовка тук