Локомотив (Сф) ще настоява за изхвърлянето на Миньор от “А” група, научи БЛИЦ от сигурни източници. Причината е в боя, който отнесе директорът на клуба Георги Марков по време на мач между двата отбора, завършил 0:0.

По време на срещата около 200 фена потърсиха саморазправа с Рендето във ВИП ложата на “Стадиона на мира”. Голяма част от привържениците стигнаха до футболния шеф и започнаха да го удрят, ритат, блъскат и плюят.

Марков си е извадил медицинско, което ще бъде прикрепено към жалбата на Локомотив. Писмото на “железничарите” ще е тип “кървавото писмо” и в него те ще настояват за спешна реформа на българския футбол. Първата крачка към нея ще е изхвърлянето на Миньор от “А” група.

Лично собственикът на Локомотив Николай Гигов ще "натисне" Изпълкома на БФС да стовари цялата тежест на нормативните актове върху Миньор.

“Няма смисъл от този отбор. В Перник единствено произвеждат скандали, но не и футбол. Бият фенове, бият ръководители, а после правят порно в шампионата. Миналата година излязоха с юношите срещу Лудогорец и сега няма нито една телевизия, която да иска “А” група. За какво да съществува Миньор, като нямат една стотинка. Футболистите там стачкуват, а отбора се поддържа само за да има скандали”, аргументираха се от Локо (Сф).

В битката си с Миньор Гигов ще потърси подкрепа и от други футболни шефове, които имат зъб на перничани.