Локомотив (София) приема ЦСКА в мач от първия кръг на “А” група. Двубоят е тази вечер от 20:30 часа на стадион “Васил Левски” и ще бъде излъчван по БНТ 1.
 
Само веднъж в досегашните 63 шампионата на “А” група Локомотив и ЦСКА са играли един срещу друг в първия кръг на първенството. Това се случва на 17 август 1974 г., когато “червено-черните” побеждават с 2:1 на националния стадион пред 25 000 зрители.
 
След нулево първо полувреме “железничарите” повеждат с 2:0 с попадения на Бойко Димитров в 52-ата минута и на Ангел Колев в 66-ата. Почетният гол на ЦСКА е дело на Божил Колев 17 минути преди края на редовното време. Съдия на двубоя е Атанас Матеев.
 
Денят обаче не си личи по заранта – веднага след престижната победа над тогавашния вицешампион тимът от “Надежда”, воден от старши треньора Йончо Арсов, натрупва 4 поредни загуби и в крайна сметка финишира седми в класирането.
 
Независимо от загубата на старта, ЦСКА впоследствие стига до шампионската титла, но под ръководството на нов наставник. Манол Манолов заменя уволнения след шестия кръг Никола Ковачев./БЛИЦ