Ръководството на Локомотив (София) даде пресконференция във връзка с предстоящото сътрудничество на клуба с Милан. Босовете на "железничарите" разкриха, че договорът с "росонерите" ще бъде подписан, след като промяната в собствеността на италианския гранд стане факт.

"Запознахме се с работата в този голям клуб. Там на 13 декември трябваше китайските инвеститори трябваше да встъпят в длъжност, но сделката е отложена с 6 седмици. Това е причината засега не бързаме да сключим и обявим официално договор с Милан, тъй като хората в италианския гранд все пак нямат абсолютната сигурност, че ще продължат да работят там към момента.“, сподели директорът на ДЮШ Ивайло Паргов.

„Първият ден се срещнахме с шефа на ДЮШ на Милан Филипо Гали, който ни изнесе страхотно подробна презентация на клуба. Само бюджетът на школата на Милан е 12 милиона евро. В школата работят около 50 специалисти, от които 28 треньори. Имах възможността да направя видео от тренировките на различните набори в Милан. Прави впечатление колко по-високи, по-здрави физически са децата там, отколкото нашите. От Милан ни споделиха, че тяхната цел не е да печелят първенствата в ДЮШ, а да произвеждат таланти за първия отбор, каквито са Донарума и Де Шилио. Втория ден пък имахме възможност да се срещнем с легендата Франко Барези“.

„Предвижда се треньор от Милан да посети нашата база, да даде съвети, а впоследствие да отидат и наши треньори в Милан, но всичко това ще обявим, когато подпишем официално с италианския гранд“, добави той.