Локомотив (София) е готов да играе домакинските си мачове в град Своге. Причината е скандалите, които се разразиха около стадиона в столичния квартал “Надежда”. Както е известно, полицията отказа да охранява мача между Локо и Славия преди няколко дни и се очаква “белите” да спечелят със служебното 3:0. Стадион “Локомотив” продължава да е в плачевно състояние, въпреки че Гигов и останалите от ръководството се опитват да убедят, че всичко е наред и на него могат да се играят мачове.

“Имаме разрешение от всички инстанции. Министърът на спорта Свилен Нейков, Йорданка Фандъкова, областният управител - всички са сложили подписите си на контракти, които позволяват да се играят мачове на стадион “Локомотив". Съоръжението е годно за провеждане на спортни срещи. Не знаем обаче защо полицията не дава на никого да пази наши мачове. В краен случай ще домакинстваме в Своге, това не е проблем, но не мога да разбера кой се обажда на охранителните фирми и им забранява да присъстват на мачовете в „Надежда", заяви пред “Тема Спорт" спортният директор на “железничарите” Чавдар Цветков.

„Това се случва при всеки мач на наш терен от началото на полусезона. На 26 март получихме експертизи за въжетата, за козирката, за целия стадион. Има една част, която трябва да се ремонтира, но там са затворени входовете. Имаме всички нужни документи, мога да ви ги покажа. Не знам какво става, но това ако не е тенденциозност, не знам какво е. Най-лошото е, че убиват футбола, хората идват на стадиона в работен ден, за да гледат мач, а не ги пускат. На Николай Гигов започна да му писва. Водят се някакви разговори за концесия. Дано всичко да се нареди", допълни Цветков./БЛИЦ