Локомотив (София) е на път да приключи успешно търсенето на ново попълнение за вратарския пост. “Железничарите” са близо до подписа на стража на втородивизионния Септември (Симитли) Иван Църваришки, пише в. “Тема Спорт”.

По всяка вероятност “червено-черните” ще се разделят с титуляря тази есен Валентин Галев, чиито грешки доведоха до загуба на няколко точки в борбата на върха в “А” група. От друга страна Църваришки прави отличен сезон с екипа на Септември.

Изпълнителният директор Иво Тонев не пожела да потвърди за трансфера, но очевидци коментираха, че той вече е бил в Симитли, където е преговарял за условията по сделката с кмета на града и бос на футболния клуб Апостол Апостолов-Поли.

21-годишният вратар по прякор Духчето преди бе собственост на Пирин, но след като бе наказан за 2 години заради удар по съдия, “орлетата” се отказаха от него. Апостолов му даде шанс в Септември и издейства санкцията му да бъде намалена, а след това той се превърна в ключова фигура за новаците в Западната “Б” група.

Напоследък се заговори, че интерес към него има и Левски. По всичко личи обаче, че “червено-черните” ще изпреварят “сините” за подписа му. Оферта Църваришки е получил и от Благоевград, но категорично е отказал на бившите си шефове./БЛИЦ