Локомотив (София) започна подготовка за новия сезон във Втора лига. Под ръководството на новия сръбски треньор Младен Додич на първото занимание на „железничарите“ излязоха девет нови играчи. Водят с преговори за още двама или четирима, информира „Гонг“. Възможно е един от тях да бъде игралият в Локо миналия сезон грък Георгиос Бузукис, ако не подпише с Левадиакос.

Същевременно от миналогодишния състав на локомотивци са останали едва шестима футболисти. Единият от тях е нападателят Илия Димитров, който ще продължи да играе за „червено-черните“ под наем от Левски. По същия начин той беше част от тима и през пролетта. Останалите са Цветомир Витков, Александър Горанов, Александър Александров, Емил Виячки и Евгени Зюмбюлев.

Още един ще носи екипа на Локо (София) като преотстъпен от „сините“. Това е левият защитник Галин Ташев. Останалите нови играчи в тима са Ивайло Аначков (Ботев Враца), Виктор Райчев (Царско село), Денис Стоилов (играл в Кипър), Стоян Кадефчин (Банско), Илиян Стефанов (за последно в италианския Бари), Марио Йорданов, Данаил Йорданов и Антонио Илиев.

Помощници на сръбския наставник Младен Додич ще бъдат само българи – от школата на Локомотив това са Радослав Георгиев и Роман Тафраджиев, както и Йордан Господинов, който и миналия сезон тренираше вратарите.

„Железничарите“ са планирали 6 контроли в подготвителния период:
1 юли: срещу Ботев (Враца) в София
3 юли: срещу Славия в Банско
6 юли: срещу Созопол в Благоевград
8 юли: срещу Оборище
11 юли: срещу Миньор (Перник) в София
15 юли: срещу Струмска слава