Локомотив (София) записа първата си победа за новия сезон в “А” група, след като в мач от 2 кръг се наложи трудно с 3:2 над новака Спортист (Своге).

“Железничарите” взеха бърза аванс от два гола в началото на първото полувреме, след като Мартин Камбуров се разписа 17-ата и 19-ата минута. Второто попадение на Камбуров бе от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Лъчезар Младенов след удар на Асамоа.
 
Гостите върнаха едно попадение в добавеното време на първата част, когато Мартин Димов се разписа с глава след центриране на Стойчо Младенов-младши. В 68-ата минута Спортист стигна до изравнително попадение, когато Тодор Кючуков прати топката далеч напред, Калоян Караджинов опита да върне с глава към Галев. Вратарят на Локомотив се размина с топката и остави Мирослав Антонов пред празната врата.
 
В 72-ата минута тимът от Своге остана с човек по-малко, след като Борислав Иванов получи втори жълт картон заради сдърпване с Христо Златински. Само седем минути по-късно Златински вкара победния гол за “железничарите”, след като с далечен удар прехвърли Кючуков./БЛИЦ
 
Хронология на най-интересното от мача по минути може да видите ТУК.