Спортният директор на Локо София Антон Велков сподели пред "Тема Спорт", че очаква в двубоя с Лудогорец на терена да преобладава повече битка, отколкото красив футбол. Срещата между двата тима е в неделя от 15:45 часа в Своге.

"Този мач крие много неизвестни. И двата отбора имат остра нужда от трите точки. Лудогорец се бори за титлата, докато ние търсим сигурност и спасение. Затова равният резултат няма да задоволи никого. Със сигурност прекъсването в първенството ще се е отразило на двата отбора. Не виждам какво толкова трагично се е случило при тях с тези два равни мача. Мисля, че напрежението ще е повече върху нас, защото сме в критично положение. Въобще не си правим илюзии, че в каквото и състояние да е Лудогорец ще ни бъде по-лесно. Не ни вълнува въобще, че се борят за титлата. Целта ни ще бъде в неделя да си припомним как се бие във възлов мач.

Преди го правехме срещу “Левски” и ЦСКА, сега ще го направим и срещу тях. Мисля, че на терена ще има повече битка, отколкото бърз и модерен футбол. Много неща в Своге не са по вкуса на Лудогорец. Но ако искат да са класен отбор, те трябва да се научат да се пригаждат към обстановката, за да не им личи, че им липсват качества", каза Велков.

Той добави, че Велев познава слабостите на зелените. "Той игра два финала за купата и Суперкупата с Локо (Пд)срещу тях на стадион "Лазур". Много добре знае как да им се противопостави. Със сигурност вече е напипал слабите им места. За първенство ги победи в Пловдив и сега може да повтори успеха си", уточни шефът.

Велков заяви още, че играта на Лудогорец страда от формата на Гъргоров.

"Емо е много класен играч. Винаги си личи, когато е на терена. Той е човекът оркестър за Лудогорец. Като цяло не успя да се подготви добре през зимната пауза, тъй като получи контузия. Смятам, че Гъргоров вече е успял да навакса, особено като се има предвид, че бе с националния отбор. Надявам се обаче срещу нас да не разгърне пълния си потенциал", завърши Велков.