Завърналият се в елита Локомотив (София) загуби с 0:1 от Ботев (Враца) в контрола на стадион "Локомотив" в квартал "Надежда".

Ботев Враца създаде първото по-опасно положение в срещата в 11-ата минута, когато получи право да изпълни фаул на границата на наказателното поле. Зад топката застана Красимир Тодоров, който стреля силно, но топката срещна главата на бранител на Локомотив.

Домакините натиснаха съперника в следващите минути, като първо Александър Александров опита удар от разстояние, а след това същото направи и Селсо Рапосо.

Ботев можеше да поведе в резултата в самия край на първата част, когато Никола Колев изведе добре Виктор Викторов, но ударът му от близко разстояние излезе в аут.

Локомотив се отчете с възможност малко след почивката, но шут на Александър Александров от границата на наказателното поле срещна гредата.

Валери Христов беше близо до попадение за Ботев след час игра, но след негов удар Красимир Милошев в последния момент успя да избие от голлинията.

В 69-ата минута португалският защитник Селсо Рабосо от Локомотив беше изгонен с втори жълт картон, но "железничарите" продължиха с 11 души, а на негово място влезе Христо Иванов.

Шест минути преди края Ботев Враца стигна до победно попадение (1:0). Грешка на Александър Любенов позволи на Георги Николов да отнеме топката и да вкара на празна врата.