Столичният Локомотив започна днес зимната си подготовка. Нови футболисти за момента няма, а напускащите са двама. Това са нападателите Китан Василев и Димитър Георгиев-Шустера.

Отборът има планиран и един лагер, който ще бъде в Турция с три приятелски срещи. Три са контролите и в България - две до края на този месец и един мач като представяне за публиката.

"Искам да ви споделя огромното си задоволство да съм на стадион Локомотив. Има не само сантиментални чувства, но и че отборът има определена цел - а именно класиране на бараж за влизане в еfbet Лига. Наследявам един добре подготвен отбор. Един отбор, който през миналата година се представи удачно, положително. И с необходимите усилия и труд леко да надградим над това, което е направил предишният треньор с помощта на Христо Коилов", каза новият старши треньор Ради Здравков.

"Засега няма нови попълнения, има някои момчета на проби. Мисля, че отборът, който наследявам е добре балансиран, структуриран е по най-добрия начин. Нямам големи претенции за нови футболисти. Така беше и в предварителния разговор с президента на клуба. Но във всеки отбор този процес е отворен. Ако изникне някой футболист, който заслужава фланелката на Локомотив, ще влезем в разговор. Тепърва ще се запознавам в детайли, независимо, че съм гледал доста мачове и на запис също така. Мнението ми не е окончателно. 

Задачата ми е да играем рационално, да играем атрактивно, да притежаваме топката. Знаете, че който притежава топката контролира и събитията на терена", коментира още наставникът.

Локомотив заминава на 27-и януари за Турция и ще остане там до 5-и февруари. На 18 и 25 януари са двете контроли в България, като предстои да се уточни на кои терени ще се играят. Съперниците са ясни: третодивизионните Спортист (Своге) и Надежда (Доброславци). Три контроли са планирани в Турция, но не се знаят съперниците. 

При прибирането на тима ще има още една контрола, за да се запознаят феновете с отбора, тъй като клубът е наказан да играе без публика.