Локомотив (Дряново) спечели с 1:0 домакинството си на дублиращия отбор на Етър в дербито на дъното в Северозападната трета лига. За младите "боляри" това е първа пролетна загуба, при това - в един от най-важните мачове. Отборът от Дряново остава последен в класирането с 12 точки, като вече е само на три зад спасителното 15-то място, заемано от Етър II (с 15 точки).

Мачът се игра на отлично подготвен терен, пред около 400 зрители и идеално за футбол време в събота, пише в сайта на Етър. Още в 8-ата минута Константин Йорданов стреля, но опитният вратар на втория отбор на Етър Христо Иванов улови. В 18-ата обаче дряновци стигнаха до гол, който се оказа единствен в мача. При контра Николай Банов изведе Константин Йорданов сам отдясно, капитанът на "железничарите" напредна и с удар под плонжа на вратаря вкара за 1:0.

Етърци трудно създаваха положения. Най-доброто бе в 31-ата минута след рейд на Кристиян Кънчев в наказателното поле и удар на Иван Петков, който вратарят Монин успя да спаси. Силен удар от движение на Калоян Ненчев пък мина встрани от вратата.

И през втората част дряновци продължиха да бъдат по-борбения и агресивен отбор. В 52-ата минута Николай Банов се откъсна съвсем сам, напредна, но диагоналният му удар срещна левия стълб на вратата на Христо Иванов. Веднага след това стражът на етърци извади в корнер и опасен удар на Радостин Стоилов.

„Виолетовите“ имаха възможност чак в 77-ата минута, когато Павел Иванов центрира отляво и Траян Димитров стреля, но вратарят улови. И все пак Етър II можеше да стигне до точката, но бе ощетен от рефера Петър Иванов. В 80-ата минута след хвърлена от тъч топка в пеналта защитник на Локо (Дряново) протегна ръка и спря топката, но съдията не посмя да отсъди дузпата, а протестите на етърци не доведоха до нищо, отбелязват още в официалната страница на "болярите".

В 88-ата минута стражът на домакините Стефан Монин със страхотен плонж запази врата си суха и трите точки отидоха в актива на отбора от Дряново.

На 31 март (петък) Локомотив има тежко гостуване на лидера Бдин (Видин). 

"Браво на момчетата за победата. Публиката в Дряново заслужава радостни мигове като този. Днес от 13:00 часа пък Локомотив (Дряново) (юноши младша възраст) гостува на Литекс в Ловеч. Най-важни са децата", заявиха силните футболни хора в Дряново - председателят на Общинския съвет Тодор Георгиев (Теди Джорджо) и президентът на клуба Пламен Обрешков.