Ръководството на Локомотив (Дряново) представи във вторник пред отбора и треньорския щаб новия изпълнителен директор и главен мениджър на клуба - Ивелин Драшков. Специалистът даде интервю след завръщането си при "железничарите", които ще се състезават в Северозападната Трета лига. 

Ивелин Драшков е бивш футболист на Янтра Габрово,  Етър Велико Търново, Панайот Волов Шумен, Пирин Благоевград, на  гръцкия ПАЕ Панатоликос Агринио и др. Бивш главен мениджър на Първа атомна Козлодуй, спортен директор на Янтра Габрово, спортен директор на ОФК Трявна, консултант спортно- технически въпроси на ФК Миньор Перник. Съосновател и съдружник в мениджърска агенция  „Проспорт", зад чието име стоят трансферите на Светослав Дяков,  Христо Златински, Мирослав Иванов – Деко, Искрен Писаров, Роман Прохазка, Мартин Райнов, Пламен Илиев и др. през последните 10 години.

- С каква идея се завръща във ФК Локомотив (Дряново) Ивелин Драшков - един от най-добрите футболисти на отбора преди десет години, а днес вече признат футболен специалист?
- Преди всичко искам да благодаря на ръководството на футболния клуб за поканата да бъда негов изпълнителен директор и главен мениджър. Признавам, че за мен тя беше и неочаквана, но и интересна, затова след поредица от разговори с г-н Тодор Георгиев, реших да приема това предизвикателство. Смятам, че целият екип на ФК Локомотив - ръководство, треньори, състезатели, притежават нужните качества за добро представяне в Трета лига и искам да помогна с това, което знам и мога. Още повече, че аз не се чувствам чужд в този клуб и в този град, защото когато завърших кариерата си на футболист, си дадох сметка, че едни от най-хубавите моменти от нея са свързани с отбора на Локомотив (Дряново). Смея да твърдя, че тук имам дългогодишни приятели и добри познати, с които  през годините сме съхранили добрите си отношения. Идеята, с която идвам  в клуба, не е само да се свърши една работа  и това да отмине, а да се направи това, което трябва, за да остане в историята на дряновския  футбол. Смея да твърдя, че съм запознат доста добре с процесите във футболния живот в цяла България, във всички нива на българския футбол – нещо, което е свързано с моята дългогодишна работа в тази сфера. Хората във футбола по правило винаги казват какво ТРЯБВА ДА СТАНЕ, а аз идвам, за да кажа какво ЩЕ СТАНЕ. Познавам добре екипа, старши треньора Шипкалиев и директора на Детско-юношеската школа – Пламен Обрешков, както и всички, които са свързани с отбора като ръководители, и знам , че след седемгодишно отсъствие от Трета лига, тази година ще бъде трудна за клуба, но не и изгубена. Напротив, амбициите на всички са да върнем мечтите на децата и усмивките на хората в този град, свързани с футболната игра. Знам, че като новак в групата, всички приемат мъжкия отбор на Локомотив (Дряново) като аутсайдер, но съм сигурен, че ще надхвърлим очакванията на всички с много.

- Каква е емоцията днес у Ивелин Драшков - отново стъпил на стадион „Локомотив“, но в друго качество – на човек, от когото се очаква да поведе отбора по един по-широк и сигурен път?
- Емоция в спорта винаги има, а в частност във футбола тя е свързана  най-вече с момента, когато побеждаваш и  когато губиш... Но ако не се научиш да губиш, не можеш да усетиш и истинската емоция от победата... В спорта винаги искаш да побеждаваш и това никога не ти стига…. Но най-важното е винаги да заставаш с името си зад целите, които си поставяш и да можеш да носиш отговорност за решенията си. И понеже по силата на статута ми в отбора, отговорността във всички аспекти е най-вече моя, държа да кажа, че съм готов да я поема. Моята задача - освен да реализирам визията си в спортно-технически план, е и да изградим всички заедно един добре структуриран и съвременно функциониращ клуб. Хората очакват от нас не само обещания, но и добре свършена работа. 

- На чия подкрепа разчитате, за да постигнете това възраждане на футбола в Дряново? Ясно е на всички, че без финансова помощ  ще Ви  е много трудно да постигнете целите си.
- Футболът има и социален аспект и при него всичко е по- различно. Имам подкрепа от всички в клуба.. Знам , че има индикации за помощ от местния бизнес и от Общината Дряново. Днес ми е първи ден  и не съм говорил с никого, но ще се радвам и това да стане. Но  държа да кажа , че преди да влезем в Общината, е много важно каква работа ще свършим преди това. Защото трябва да сме напълно наясно, че без да си постелим, не можем да легнем т.е. ако не си свършим добре работата си, не можем да имаме претенции.. Затова сега е важно да сме целеустремени да мислим само и единствено как да успеят нашите идеи, свързани с името на „Локомотив“,  Дряново – една 90-годишна институция.

- Какво бихте казали на феновете и приятелите на клуба през първия си работен ден като изп.  директор и гл. мениджър на ФК „Локомотив“?
- Ще им кажа, че „Локомотив“ - Дряново се завърна на правилния коловоз.
Интервю на Румяна Станчева