Локомотив (Горна Оряховица) спечели с 3:2 домакинството си на Созопол в мач от предпоследния кръг в "Б" група. "Железничарите" демонстрираха воля за победа и три пъти повеждаха в резултата. Петте гола паднаха след почивката, а трите точки за тима на Александър Томаш донесе Димитър Байдаков в 86-ата минута. Другите две попадения бяха дело на голмайстора Тихомир Кънев.

В крайна сметка „железничарите” ще финишират трети в красирането, тъй като Поморие измъкна 0:0 като гост в Гълъбово на Ботев и има аванс от 4 точки преди директния мач, а Созопол и Литекс II не могат да догонят Локомотив.

Двата отбора се захапаха здраво и направиха двубоя много интересен. Още в 6-ата минута Манев от фаул накара вратаря Колев да лови, а в ответната атака опасен удар на Апостолов бе избит в корнер. В 24-ата минута мощен удар на Кънев бе изваден със сетни сили отново в корнер, а малко след това стражът на гостите стори същото и при излизане срещу него на Почански. Домакините искаха дузпа за игра с ръка в 32-ата минута, но реферът остана безмълвен. Малко след това пък гол на Тафраджийски от Созопол бе отменен заради засада.

Публиката избухна в 47-ата минута, когато силно игралият Почански проби отляво и центрира, а Кънев засече топката за 1:0. Само след седем минути обаче удар на Манев бе изваден от Колев в корнер, а след изпълнението му гостите изравниха чрез Калоянов. Локомотивци обаче натиснаха и първо след центриране на Фиданин отляво Кънев отблизо би във вратаря. Както и в предишния мач в Бургас, Почански и Кънев пак за втори път по идентичен начин наказаха противника. В 67-ата минута отново Почански нахлу отляво и центрира, а Кънев отново бе на точното място – 2:1.

Нервите в мача зачестиха, а следващите минути бяха белязани от скандал. В 77-ата минута вратарят Колев изчисти топката в тъч, за да му бъде оказана медицинска помощ, но след подновяването на играта Михаил Георгиев не показа феърплей и не върна топката, а намери Манев, който вкара за 2:2. Още повече ескалираха нещата две минути по-късно, когато Кънев се откъсна сам срещу вратаря, поведе си топката и бе съборен, но претенциите на локомотивци за дузпа отново не бяха уважени. Натискът им обаче даде резултат – в 86-ата минута след поредното центриране отляво Димитър Байдаков прати топката в мрежата и донесе радостта по трибуните – 3:2. До края Хашев от гостите получи червен картон за грубо влизане.

„Б“ ГРУПА, 29 КРЪГ
От 20 май (петък)
Локомотив (Мездра) - Лудогорец II 1:4

От 21 май (събота)
Пирин (Разлог) - Септември (Симитли) 2:1
Добруджа - Спартак (Плевен) 1:1
Банско - Литекс II 2:2
Оборище (Панагюрище) - Нефтохимик 1:2
Локомотив (Горна Оряховица) - Созопол 3:2
Ботев (Гълъбово) - Поморие 0:0
Дунав - Верея 1:0

Kласиране, програма, резултати и всичко за "Б" група - ТУК !!!