Локомотив (Горна Оряховица) победи с 2:1 в Белене при гостуването на местния Гигант в мач от 21-ия кръг на Северозападната "В" група. Така "железничарите" продължават да преследват първото място в групата, като заедно с Етър имат по 49 точки. Лидерът Локомотив (Мездра) е с 51, а "Ботев" (Луковит) има 50.

За успеха в Белене точни бяха Тодор Стоев и Явор Генчев.

"Започнахме добре и поведохме бързо в резултата. В 10-ата минута Тодор Стоев засече с глава центриране от корнер за 1:0 в наша полза. Много красив бе вторият гол, отбелязан от Явор Генчев, който стреля от трийсетина метра от движение и заби топката в десния горен ъгъл на вратаря на домакините. В следващите минути продължихме да бъдем по-добрия отбор и да организираме атака след атака. Лошият терен обаче създаде доста проблеми на нашите футболисти, тъй като топката отскачаше и бе трудно да се подават точно. Въпреки това създадохме доста голови възможности, нанесохме и много удари, но успяхме да вкараме повече голове. Малко преди края на срещата вратарят ни Иван Христов изби балонно центриране в краката на футболист на домакините и той вкара за 1:2”, разказа пред regnews президентът на горнооряховския клуб Бончо Генчев.

Съставът на Локомотив (Горна Оряховица):
Христов, Стефанов, Фиданин, Пенев (15-Панайотов), Стоев, Л. Генчев, Яв. Генчев, Й. Петров, Трифонов, Балъков (80-Март. Иванов), Кънев (75-Савченко)

Северозападна "В" група - 21 кръг:

6 април 2014 г. (неделя), 17:00 часа
Спартак (Плевен) - Трявна 5:1
"Ботев" (Луковит) - "Левски" (Левски) 3:1
Гигант (Белене) - Локомотив (ГО) 1:2
Ситомир (Никопол) - Павликени 2:0
Видима-Раковски (Севлиево) - Янтра 3:0
Локомотив (Мездра) - Ком (Берковица) 4:1
Етър - Партизан (Червен бряг) 4:1
9 април 2014 г. (сряда), 17:00 часа
"Ботев" (Козлодуй) - Бдин (Видин)