Локомотив (Горна Оряховица) стартира днес подготовката си за пролетния дял в първенството на „Б“ група. Старши треньорът Сашо Ангелов събира футболистите от 14:00 часа за първа тренировка.

Вратарят Радослав Рашков е възстановен и започва тренировки в понеделник заедно с останалите. Заниманията обаче ще покажат дали е готов за натоварванията.

Първата контрола на локомотивци ще бъде на 23 януари. Те играят в Казанлък срещу местния третодивизионен тим Розова долина. На 27-и гози месец “железничарите” ще гостуват на "Ботев" в Гълъбово, а на 30-и – на Загорец в Нова Загора. И трите проверки са на чужд терен, тъй като в Горна Оряховица няма къде да се проведат, обясни пред sport-vt старши треньорът Сашо Ангелов.

Той е доста притеснен от липсата на подходящи терени при зимните условия дори за тренировки на отбора. От 6 до 16 февруари тимът заминава за участие на турнир в Балчик.

За първата тренировка не се очакват нови футболисти в отбора. Попълнения обаче ще има, тъй като идеята е да се създаде конкуренция за всеки пост. С мъжкия отбор ще започнат занимания 4-5 момчета от юношите старша възраст, които играят в националната група U19. Напускащи играчи на този етап няма. Ако има освободени, това ще стане ясно чак след идването на новите футболисти.