Шефовете на пловдивските Локомотив и “Ботев” постигнаха съгласие да поискат от БФС промяна в датата и часа на мача им от 10-ия кръг на “А” група, съобщава “Гонг”. От футболната централа назначиха дербито да се играе на 31 октомври (сряда) от 14:30 часа. Това обаче е работен ден и по тозин начин един от най-интересните мачове в “А” група ще остане без публика.
 
Административният директор на “черно-белите” Атанас Узунов съобщи, че с президента да “канарчетата” Юли Попов са постигнали споразумение да се обърнат към футболната централа, като ще предложат срещата да се играе на 3 ноември (събота). На същата дата двата отбора трябва да стартират участието си в новото издание на турнира за Купата на страната. Обикновено на този етап тимовете от “А” група се падат с представители на “Б” и “В” групите.
 
Пловдивските клубове предлагат за 31 октомври да бъдат изтеглени срещите им за Купата на България, а двубоят за първенство да е на 3 ноември. Предстои Спортно-техническата комисия към БФС да се произнесе за молбата на Локо и “Ботев”.
 
Още след оповестяването на програмата от БФС, сайтът на привържениците на Локомотив (Пловдив) - lportala.net, определи като простотия датата и началния час на дербито с “Ботев”.
 
“Българският футболен съюз за пореден път успя да сътвори нова върховна простотия. От Футболната Централа обявиха пълната програма на “А” група до Коледа, с което стана ясна и датата на дербито на Пловдив. А именно тук настъпва съвършената простотия - сряда 31 октомври - 2:30 часа. Така от “Иван Асен” за пореден път доказаха, че футболът не е за хората, които ходят по стадионите”, пише в съобщението.